VVD in de Kempen

Eersel is een krachtige zelfstandige gemeente en de mensen van de lokale Eerselse VVD zetten in op samenwerking in de Kempen. VVD Eersel heeft een groot netwerk, met contacten in alle geledingen van de overheid: de Eerste en Tweede Kamer, de provincie en waterschappen

1.    Woningbouw; de VVD zet binnen de Kempen in op het minimaal verdubbelen van het huidige aantal te bouwen woningen tot 2030. Wij trekken gezamenlijk op om dit te realiseren.

2.    Zorg moet van goede kwaliteit en doelmatig zijn, dus echt effect hebben. Het betaalbaar houden van de zorg (WMO en Jeugdhulp) vereist een gezamenlijke aanpak in de Kempen, gericht op die effectiviteit.

3.    Goede faciliteiten voor ondernemers, dus werk aan de winkel voor goede bedrijfsterreinen en snel verder met een nieuw regionaal industrieterrein (KBP2) en de kleinere terreinen.

4.    VVD stimuleert duurzame economische ontwikkelingen, zoals innovatieve vormen van energie, waaronder een waterstofgasstation en thorium energie.

5.    Werk is belangrijk voor sociaal functioneren, zelfstandigheid en gezondheid; met werk hoor je erbij. We willen via Kempenplus iedereen een basisbaan aanbieden die bijstand aanvraagt.

6.    Binnen de Kempen zijn betere ov-verbindingen nodig: de Kempengemeenten gaan samenwerken om innovatieve en betere verbindingen te realiseren.