Bereikbaarheid: veilig en vlot van A naar B

Hoe we ons ook verplaatsen, het is fijn om zonder al te veel gedoe van A naar B te komen; de doorstroming is goed, je staat niet ergens in de file om het dorp uit te komen zodat je te laat bent bij je afspraak. En het is bovenal belangrijk dat verkeerssituaties veilig zijn voor voetganger, fiets en auto.

·         Reistijd moet niet langer zijn dan nodig is; dit vraagt goede doorstroming van het verkeer (voor fiets, auto en ov). Als verschillende vormen van vervoer beter op elkaar aansluiten, zijn we sneller op onze bestemming.

 

·         Openbaar vervoer moet goed zijn, met een goede verbinding tussen de Kempengemeenten, regio Eindhoven en naar België (station Lommel). Wij zien voordelen van innovatieve OV, zoals snelbussen, “mobility as a service”, buurtbussen en deelscooters. Het OV moet ook langs de dorpen richting het vliegveld.

 

·         VVD Eersel zoekt de verbinding met de andere Kempengemeenten om gezamenlijk het OV te verbeteren. Met een 'P&R’ in Eersel voor bedrijventerrein De Run krijgen wij middelen om het gewenste OV te betalen.

 

·         Een P&R (de Hub) zorgt ervoor dat Eersel klaar is voor de toekomst, maar voorwaarde is dat deze voorziening duurzaam is en past bij het dorp. Geen ‘kolos boven de weg’ zoals in sommige verbeeldingen als voorbeeld is gebruikt.

 

·         Verkeersveilig is prioriteit. Richt onze straten en wijken, in het bijzonder in de buurt van scholen en sportclubs, veilig in. Wij kiezen voor een hoger veiligheidsniveau dan strikt wettelijk noodzakelijk. VVD Eersel wil in de kernen zoveel mogelijk vrij liggende fietspaden op vaste routes naar scholen.

 

·         VVD Eersel wil dat inwoners zich prettig en veilig door de gemeente kunnen bewegen. Dit vraagt om fietspaden en wegen in te richten op de toekomst, waarbij veiligheid en doorstroming centraal staan.

 

·         Om de aansluiting tussen de kernen ook op de fiets optimaal te maken, zal de fietsbrug over de A67 in deze periode eindelijk worden gerealiseerd.

 

·         De gemeente communiceert tijdig over onderhoud aan wegen en wegafsluitingen. Doe onderhoud zoveel mogelijk in één keer om overlast te beperken.

 

·         Dorpskernen worden zoveel mogelijk (vracht)verkeerluw gemaakt, bijvoorbeeld door alleen bestemmingsverkeer toe te staan. Dit lost het sluipverkeer op basis van navigatiesystemen op.

 

·         In Eersel bent u welkom, (vooral) ook met de elektrische auto. U hoeft geen extra rondjes te rijden op zoek naar een laadplek; deze zijn overal in ruime mate aanwezig