Groen en schoon

Een wijk die groen, schoon en veilig is. Wat schoon is, houdt men ook eerder schoon. VVD Eersel is onder de indruk van initiatieven waar buren zich samen inzetten voor hun buurt.

·         Natuur is belangrijk; het verdient bescherming, maar ook openstelling. Ruimte is schaars, daarom kijken creatief wat realistisch natuurbeleid is; een balans tussen wonen, ondernemen en recreatie.

 

·         VVD Eersel is trots op de vele groene plekken met bomen en planten in de dorpen. Een stenen omgeving is al snel opgefleurd met vergroening. Zo wordt de omgeving klimaatbestendig, koeler, gezonder en aangenamer is. Straten kunnen (samen met de inwoners) worden voorzien van bloemen; dit kleurt de wijk.

 

·         Bij het onderhoud van groen werken we zoveel mogelijk samen. Initiatieven van bewoners, dorpsraden en buurtverenigingen zijn prima ideeën om de eigen straat of buurt te vergroenen en te onderhouden.

 

·         Een goede milieustraat:  ruime openingstijden, waar inwoners afval goedkoop en makkelijk kwijt kunnen. Wegbrengen van GFT moet gratis. Hergebruik en afvalscheiding dient realistisch te zijn; soms is nascheiding beter.

 

·         Samen houden we de buurt netjes. VVD Eersel wil bakken in de wijken voor groenafval (tuinafval, snoeihout en kerstbomen). Niet alleen in de herfst en voor de inzameling van kerstbomen, maar altijd.

 

·         Hondenpoep, zwerfvuil, vuilnis rondom afvalcontainers, graffiti en andere overlast worden aangepakt en vernielingen hersteld. De kosten hiervan worden zoveel mogelijk verhaald op de veroorzaker.

 

·         VVD Eersel is trots op het plan “Bos en boom” waar komende jaren 400.000 nieuwe bomen kunnen in de gemeente kunnen worden geplant. Dit plan mag geen halt worden toeroepen.

 

·         VVD Eersel vindt onderhoud aan het riool van belang, zodat kosten voor u binnen de perken worden gehouden. Hemelwater gescheiden afvoer van afvalwater is goed voor het milieu en voor uw portemonnee.

 

·         De gemeente werkt samen met het waterschap om beter voorbereid te zijn op onstuimige weersomstandigheden (wateroverlast, hitte, droogte).

 

·         Restafval wordt weer iedere twee weken opgehaald, dus in dezelfde cyclus als GFT en PMD. Dit omwille van de hygiëne in warme maanden.