Toerisme en vrijetijd

Met al het toeristisch groen, onze horeca en een veilige en aantrekkelijke dorpscentra, trekken we veel bezoekers en toeristen aan. Hieraan heeft de Visit-Eersel Manager in het afgelopen jaar veel bijgedragen. Het is van belang om dit nog verder uit te nutten en het cen-trummanagement voor alle kernen op peil te houden.

·         Stimuleer winkelen in onze eigen winkelgebieden; zowel fysiek als digitaal.  Aantrekkelijke, veilige en compacte gebieden zorgen voor een levendig en bruisend horeca- en winkelgebied met lokale ondernemers.

 

·         VVD Eersel wil de Visit Eersel Manager structureel opnemen in de begroting, om de kernen van Eersel actief en bruisend te houden. Onze centra moeten even aantrekkelijk blijven als die in de omliggende gemeenten.

 

·         Ondernemen werkt het beste in een veilige en aantrekkelijke omgeving. Dat is fijn voor onze inwoners en trekt bezoekers. Samenwerking van ondernemers in een winkelgebied versterkt dit; investeer in een sterk centrum in Eersel.

 

·         De strikte scheiding tussen horeca en detailhandel is niet meer van deze tijd. Wij zijn er trots op dat horecabedrijven hun producten kunnen verkopen aan hun gasten en dat ook winkeliers hun klanten als gast kunnen ontvangen. Zo wordt een bezoekje juist een beleving.

 

·         Recreatie en toerisme zijn belangrijk voor onze lokale economie. Daarom wil VVD Eersel dat de gemeente dit promoot. Recreatieve ondernemers mogen uitbreiden zolang zij rekening houden met de natuur.

 

·         VVD Eersel hecht eraan dat de (toeristen/precario) belasting die wordt geheven ten goede komt aan toeristische voorzieningen (zoals deels ook nu de afspraak is).

 

·         We willen de goede dingen die tijdens de coronacrisis zijn ontstaan graag behouden: de mogelijkheid voor ondernemers om (in overleg met elkaar) terrassen uit te breiden, meer flexibiliteit en de positieve grondhouding 'in principe ja’ van de gemeente.