Veiligheid

VVD Eersel wil dat iedereen in Eersel veilig kan wonen, verblijven, werken en ondernemen. Iedereen is veilig en voelt zich veilig. Deze veiligheid is een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Samen met inwoners en ondernemers zorgt de gemeente daarom voor een veilige leefomgeving. Door met elkaar op te trekken gaan we overlast tegen. We pakken criminaliteit keihard aan en zetten alles op alles om herhaling te voorkomen

·         Het is belangrijk dat politie, brandweer en ambulances 24 uur per dag beschikbaar zijn. De hulpdiensten zijn op tijd als je ze nodig hebt, het maakt niet uit vanuit welke gemeente ze komen.

 

·         Iedereen zichzelf kunnen zijn. We pakken discriminatie en geweld tegen wie dan ook keihard aan en zorgen ervoor aangifte doen zo makkelijk mogelijk is.

 

·         De politie en buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) zijn zichtbaar op straat, in wijken en in onze natuur. Boa’s vergroten de zichtbaarheid van handhaving en bestrijden kleine criminaliteit. De kosten worden zoveel mogelijk verhaald op diegenen die de kosten veroorzaken.

 

·         Iedereen kan bijdragen aan de veiligheid in de buurt. De wijkagent kent de buurt goed en voegt daar iets extra’s aan toe. De gemeente stimuleert buurtpreventie en WhatsApp-groepen.

 

·         De Kempen zijn weids, rustig en dicht bij de grens; dit maakt ons aantrekkelijk voor criminaliteit. Inwoners of bedrijven die (financieel) kwetsbaar zijn, kunnen makkelijk doelwit of slachtoffer worden. Wij gaan de strijd met ondermijning aan.

 

·         Het is normaal dat je met je handen van andermans spullen afblijft. Geweld is helemaal uit den boze, in het bijzonder tegen onze hulpverleners en anderen die zich voor de publieke zaak inzetten. Hufters die dit wel doen, pakken we hard aan.

 

·         Goede beveiliging is de beste bescherming. Keurmerken zoals Keurmerk Veilig Wonen en Keurmerk Veilig Ondernemen helpen inwoners en ondernemers bij inbraakbeveiliging. De gemeente en politie promoten deze keurmerken.

 

·         Overlast is een grote ergernis. De politie grijpt altijd in als mensen de regels overtreden of overlast veroorzaken. Raddraaiers en hangjongeren worden opgespoord en aangepakt en overlastgevers zetten we sneller uit huis. Wanneer de politie ingrijpt, kan zij rekenen op onze steun en die van het lokaal gezag.