Sport

Door te sporten zorgen we bovendien goed voor een gezonde, duurzame en weerbare samenleving. Zeker nu onze samenleving steeds ouder wordt, is het belangrijk dat we in beweging blijven en dat sport voor iedereen toegankelijk is. Daarom werken we samen met scholen, sportverenigingen en andere maatschappelijke instellingen, zodat iedere inwoner van jong tot oud kan sporten.

·         We zorgen voor voldoende plekken om buiten te kunnen spelen en sporten. Naast budget voor het aanleggen van speel- en ontmoetplekken, moet er ook structureel geld zijn voor onderhoud, zodat ze heel, schoon en veilig blijven.

 

·         Sporten is belangrijk voor de fysieke en mentale gezondheid. Door te sporten word je fitter, sluit je vriendschappen en neem je actiever deel aan de samenleving. Sport heeft zoveel positieve invloed op ons leven; zet sport in als hulpmiddel voor met wie het minder goed gaat. VVD Eersel wil dat sport, het onderwijs en zorg nauw met elkaar samenwerken.

 

·         Bij nieuwbouw, ontwikkelingen of groot onderhoud denken we na hoe onze openbare ruimte kan worden ingericht voor buitensport. We vragen daarbij actief aan onze inwoners om mee te denken (Samen Doen).

 

·         Sportverenigingen, scholen en buitenschoolse opvang werken nauw samen om de schoolgaande jeugd zoveel mogelijk te laten bewegen.

 

·         Sport is toegankelijk voor ouderen en mensen met een beperking. De gemeente heeft hierbij een inspanningsverplichting. Om ouderen voldoende te laten bewegen, zorgen we voor wandelroutes met voldoende rustmogelijkheden.

 

·         Sporten is een belangrijke uitlaatklep voor jongeren. We dragen financieel bij aan het sporten van kinderen, als hun ouders dit niet kunnen betalen. VVD Eersel is trots hoe stichting Leergeld dat in de Kempen doet!

 

·         Waar het kan, zetten we sportaccommodaties zoveel mogelijk in voor meerdere doeleinden. Zo veel mogelijk gebruik van de accommodaties, dit geldt ook voor jongerenprojecten.

 

·         Sportevenementen zijn een manier om Eersel op de kaart te zetten, te verbinden en mensen in beweging te krijgen. Daarom steunen we organisaties van grotere sportevenementen om dit voor elkaar te krijgen.

 

·         In ons sportbeleid moet bijzondere aandacht zijn voor gelijke kansen en de gelijke behandeling van al onze inwoners. Voor discriminatie, homofobie, antisemitisme en racisme is geen plek in onze gemeente.