Werk

Werk zorgt voor contact met andere mensen. Werk leidt tot zelfstandigheid, tot eigenwaarde en tot betere gezondheid. Wie werkt, investeert in zichzelf en draagt zijn of haar steentje bij aan de toekomst van onze samenleving en onze gemeente.

·         We willen dat zoveel mogelijk mensen aan het werk gaan. Met om- en bijscholing richten we ons op iemands talenten en mogelijkheden en hoe dit aansluit op de arbeidsmarkt. Wanneer de stap naar regulier werk nog te groot is, begeleiden we onze inwoners naar beschut werk en leerwerkplekken. Concreet betekent dit dat wij mensen met een bijstandsuitkering via Kempenplus een basisbaan willen aanbieden.

 

·         Het onderwijs, het bedrijfsleven en de gemeente werken nauw samen om te zorgen dat er voldoende passende banen zijn voor wie klaar is met zijn opleiding.

 

·         Wie naar vermogen bijdraagt kan op onze ondersteuning rekenen. Het verliezen van een baan is al ingrijpend genoeg. Wel verwachten wij een tegenprestatie, omdat we het belangrijk vinden dat mensen blijven meedoen in de samenleving.

 

·         Uitkeringsgerechtigden die onvoldoende ingeburgerd zijn, kunnen als tegenprestatie verplicht worden te werken aan inburgering en integratie.

 

·         Vanuit Eersel zorgen wij dat we aangesloten zijn op een wereldregio. We zorgen dat onderwijs aansluit bij de behoefte en dat bedrijven goed bereikbaar zijn.