Cultuur

Bij het aanbod spelen horeca, cultuur (musea, tuinen en parken, sportverenigingen, bibliotheken en buurthuizen) een belangrijke rol. Samen werken we aan ontwikkeling en vermaak voor jong en oud. Kunstroute het groene lint, Paperclip-festival of de buurtboerderij: in Eersel is ruimte voor creatieve ideeën van onze inwoners. Alle waardering voor al de vrijwilligers dit mogelijk maken.

·         Wij bevorderen (soms met subsidie) culturele voorzieningen en ondersteunen een aanbod van kunst en cultuur voor alle inwoners. Als voorwaarde verwachten we dat aanvragers ook een deel van de inkomsten verzorgen en dat voorzieningen bijdragen aan een maatschappelijk doel.

 

·         VVD Eersel is trost op de historie van Eersel en de Kempen.

 

·         VVD Eersel wil niet bezuinigen op cultuur, maar zet geld het liefst zo effectief mogelijk in. Zo bereiken we zoveel mogelijk inwoners en zorgen we dat voorzieningen toekomstgericht zijn en op eigen benen kunnen blijven staan.

 

·         VVD Eersel vindt een dorpshuis (MFA) in elk dorp een belangrijke voorziening als huiskamer van het dorp waar inwoners, verenigingen en vrijwilligers elkaar ontmoeten. Nog te vaak horen we dat deze dorpshuizen het zwaar hebben om voldoende bezetting te halen. En tegelijkertijd horen we verenigingen die om steun van de gemeente vragen. VVD Eersel is op zoek naar een model waarbij dorpshuizen en verenigingen elkaar aanvullen, bijvoorbeeld door de dorpshuizen als locatie ter beschikking te stellen voor verenigingen. Zo blijven de dorpshuizen gegarandeerd levendig en gevuld en kunnen alle vrijwilligers (van verenigingen) zich richten op hun activiteiten. De gemeente ondersteunt en ontzorgt dus.